top of page
  • Foto van schrijverCorinne

Overal personeelstekorten ... de beste tijd om op zoek te gaan naar werk is nu!

Bijgewerkt op: 3 jan. 2022

“Van massa werkloosheid naar personeelstekort … “

“Meer vacatures dan werklozen …”

“Personeelstekort loopt op, sollicitant kan eisen stellen”

“Te weinig personeel voor te veel banen: zijn er oplossingen?”


Volg jij het nieuws? Dit zijn zomaar een paar koppen van afgelopen maand (september 2021). Op veel plekken zoeken ze personeel. Nu op zoek gaan naar nieuw werk is daarom een heel goed idee!


Het is een goed idee nu nieuw werk te gaan zoeken omdat je meer kans maakt, je met open armen wordt ontvangen en je budget kan krijgen voor (om) scholing gelijk bij de start. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de onderhandelruimte voor een hoger loon. Nu werk gaan zoeken loont.


Maar ja, allemaal leuk en aardig, waar begin je de zoektocht naar nieuw werk?


Begin bij focus aanbrengen. Eindeloos vacatures afstruinen is zonde van je tijd. Kijk daarom welke van de de volgende 3 uitspraken passen bij jou:


  1. Mijn baan moet dicht(er) bij de plek zijn waar ik woon

  2. Mijn baan moet mij de mogelijkheid geven om door te groeien

  3. Ik ben toe aan iets totaal anders


Past uitspraak 1 het beste bij jou? Filter dan vacatures op afstand. Besluit van te voren welke reisafstand voor jou ideaal is. Om je op weg te helpen: gemiddeld leggen we 10 tot 15 kilometer af naar werk. De reistijd is dan 20 tot 30 minuten.


Passen uitspraak 2 en 3 het beste bij jou dan raad ik je aan jezelf eerst een orientatiefase te gunnen. Een orientatiefase begint bij jezelf. Wie ben jij? Wat zijn je talenten? Wat heb je tot nu toe aan ervaring opgebouwd in je werk? En laat je CV en LinkedIn dit voldoende zien? Vanuit wie je bent kan je gaan inkleuren wat je wil. Dat zijn je droombanen. En vervolgens wat kan, welke vacatures staan online. Of welke organisaties vind je mega interessant. Zo brengt de orientatie focus.


Heb je bepalen van welke uitspraak beste bij je past het gevoel dat je nog steeds aan het zwemmen bent? Of vind je het lastig om die eerste stap te maken? Besluiten om op zoek te gaan naar nieuw werk is spannend! En eng. Want het is één ding om af en toe te dromen van ander werk, werk maken van de zoektocht is een klus.


Toch is deze klus zeker niet onmogelijk. Een loopbaancoach traject kan het besluit op zoek te gaan naar werk minder spannend en eng maken. Stap voor stap help ik je in de zoektocht. We doen de orientatie samen. Zodat jij niet het gevoel hebt dat je aan het zwemmen bent. En je de eerste stap naar nieuw werk zet!


Want … er is met al die personeelstekorten geen betere tijd om je werksituatie te veranderen dan … NU !


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Meer werkplezier!

Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is het belangrijk om dat zo te houden. Als je nee zegt, is het zinvol om na te gaan waar dat aan ligt e

Tip: Las een pieker-over-je-werk dag in 

Voel jij je al een tijd onrustig? Je zult niet de eerste zijn die geen energie meer haalt uit het werk. En aan het aftellen is tot zijn of haar vrije dagen om zichzelf dan voor te nemen dan ECHT goed

Comentarios


bottom of page