top of page
  • Foto van schrijverCorinne

Zet je superpowers in! (Werk in corona crisis)

Bijgewerkt op: 10 jul. 2021

Werken vanuit huis en tegelijkertijd weten dat ‘veel Nederlanders ziek worden’. Deze coronacrisis bepaalt ons erbij hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn. En dat is best eng, vind ik persoonlijk. Want terwijl jij en ik morgenochtend dapper achter onze laptops kruipen om vanuit huis aan het werk te gaan zijn anderen levens aan het redden. Hoe blijf je aan het werk? En houd je focus en moed?


Compassie en grapjes De gezondste werkomgeving is misschien wel die waar een sfeer van compassie heerst. Je leeft met elkaar mee. Maak daarom volop gebruik van videobellen en niet alleen voor de functionele vergadering. Het zien van elkaars gezichten, thuiswerkplekken van anderen bewonderen en ondanks alles grapjes maken helpt je geest om zich te ontspannen.

Tip: je kunt met collega’s die dat leuk vinden of anders met vrienden die ook thuiswerken online je werkplek delen via de Houseparty-app. Dan is het net of ze naast je zitten.


Creativiteit is een superpower! Onbekende situaties vragen ook om ongekende veerkracht, moed en creativiteit. Artsen proberen de weerstand van het zorgpersoneel te verhogen met vaccins die voor andere ziektes zijn bedoeld en Italianen zijn massaal aan het naaien van mondkapjes begonnen. Disney en Netflix brengen eerder films uit en ouders bedenken unieke methodes om kinderen thuis les te geven. Allemaal creativiteit!


Stroomt jouw takenpakket leeg of is je to-dolijst een chaos? Plan dan een creatief moment in. De vertraging van het leven biedt je een mooie kans om te ontdekken wat je creatieve talenten zijn en hoe je anderen daarmee kunt helpen. Is het tekenen, kaartjes schrijven of grappige filmpjes maken?


Zinnige dingen blijven doen Creatief-zijn kent vele vormen en is een prachtige reflectie van God. Het is een hoopvolle bezigheid. Misschien heb jij een talent voor relativeren, nieuwe ideeën bedenken of oplossingsgericht denken? Dan is nu het moment om dat talent volop in te zetten. Van nature positief? Laat je horen!


C.S. Lewis beschreef in de tijd dat een atoombom zijn samenleving in de greep hield prachtig wat dat inhoudt: De eerste actie is onszelf bij elkaar te rapen. Als we allemaal vernietigd worden […], laat het […] ons dan vinden terwijl we zinnige en menselijke dingen doen – bidden, werken, lesgeven, lezen, luisteren naar muziek, kinderen badderen, […] niet samengeklonterd als bange schapen enkel nadenkend over [dit virus]. Het kan misschien onze lichamen breken maar het hoeft niet ons denken te domineren.


Een kleine beetje invloed Wat ik mooi vind aan dit citaat is dat het recht doet aan de grip op onze focus en ons werk. De crisis roept ons weg uit de illusie dat we alles in de hand hebben, dat we ons werk, carrières en loopbanen zorgvuldig kunnen plannen. Maar het hoeft ons niet weg te halen bij het besef dat God ons altijd een klein beetje invloed geeft, al is het maar op ons denken en door ons op creatieve manieren in te zetten voor de ander.


Deze blog werd eerder gepubliceerd op: https://sestra.nl/zet-je-superpowers-in/

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page