top of page
  • Foto van schrijverCorinne

Goed voornemen? op zoek naar een nieuwe baan in 2022: hoe pak je dit aan?

Veel mensen hebben een goed voornemen omtrent werk. Je wilt graag dat je werksituatie anders is komend jaar. Je wilt gelukkiger zijn en meer plezier in je werk en een leven dat in balans is. Dus heb je besloten op zoek te gaan naar een nieuwe baan in 2022. Hoe pak je dit aan?


Spotlight op het einddoel: formuleer je ideale baan

Een goed voornemen start met een beeld hebben van wat voor jou een ideale baan is. Denk hierbij aan:

  1. Welke functies passen binnen het plaatje van je ideale baan?

  2. Wat voor organisatie lijkt je ideaal? Een kleine of juist een grotere organisatie?

  3. Is er een specifieke sector waar je in wilt werken? Ga naar type sectoren in Nederland

  4. In welke bedrijfscultuur floreer jij? Hoe wil je dat collega s met elkaar om gaan?

  5. Welk type leidinggevende past bij jou als medewerker van? Heb je voorkeur voor een delegerende, steunende, begeleidende of leidende leidinggevende?

  6. Is er een bepaald salaris wat je voor ogen hebt? Bepaal een range, een minimum en maximum.

Ken je valkuilen

Zodra je een beeld hebt van je ideale baan is de volgende stap het kennen van je valkuilen. Valkuilen zijn blokkades in jou die ervoor zorgen dat je geen werk gaat maken van je goede voornemen. Door van te voren na te denken over wat mogelijk valkuilen voor jou kan je een strategie bedenken hoe je de valkuilen kan vermijden dan wel overwinnen.


Veel voorkomende valkuilen zijn geen tijd vrijmaken voor het zoeken naar nieuw werk, je goede voornemen niet delen, na een enkele tegenslag opgeven, geen kennis verzamelen over hoe je een cv of brief opmaakt, te lang het alleen proberen of geen concreet beeld van je ideale baan hebben.


Pas op voor verlamming

Één van de grootste valkuilen is terecht komen in een staat van verlamming. Waarbij je terecht komt in een mindset waarbij je alleen nog weet dat je iets anders wilt maar geen idee van wat dan. Komende week zal ik hier in mijn podcast Vrolijk naar je werk dieper op in gaan. Ga naar https://www.bubblywork.nl/podcast


Zet je team in

Verzamel tIjdens het zoeken naar nieuw werk om je heen een team van mensen. DIt team moedigt je aan, stelt vragen en denkt met je mee. Het team kan bestaan uit vrienden, je partner en familie, maar ook uit een expert of mentor. Zoals bijvoorbeeld een loopbaancoach.


Blijf in beweging

Net zoals een goed voornemen voor je gezondheid moet je in beweging blijven. Door het zetten van kleine stappen kom je bij je nieuwe baan. Begin bijvoorbeeld eens met week doelen. In week 1 werk ik mijn CV bij, in week 2 neem ik contact op met een loopbaancoach, in week 3 werk ik mijn ideale baan uit, in week 4 plan ik een uur of avond om te zoeken naar geschikte vacatures etc. Wees elke week trots op de inzet die je toont! Op deze manier vinden de meeste mensen binnen 4 maanden een nieuwe baan.


Schakel een loopbaancoach in

Wil je hulp bij je zoektocht naar een nieuwe baan die past bij jou? Vraag een gratis eerste gesprek aan met loopbaancoach Corinne.


Het inschakelen van een loopbaancoach kan een stok achter de deur zijn en ervoor zorgen dat je sneller een baan vind die beter bij je past dan wanneer je het zoeken naar een baan alleen doet. Lees ook de blog Wat doet een loopbaancoach?


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Meer werkplezier!

Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is het belangrijk om dat zo te houden. Als je nee zegt, is het zinvol om na te gaan waar dat aan ligt e

Tip: Las een pieker-over-je-werk dag in 

Voel jij je al een tijd onrustig? Je zult niet de eerste zijn die geen energie meer haalt uit het werk. En aan het aftellen is tot zijn of haar vrije dagen om zichzelf dan voor te nemen dan ECHT goed

Comments


bottom of page