top of page
  • Foto van schrijverCorinne

Vacature check voor starters! 4 punten ...

Bijgewerkt op: 12 feb. 2020

Nog nooit heb je gesolliciteerd! De banen of bijbanen kwamen altijd je kant op waaien. Maar nu kom je op een punt in je leven waar je voor het eerst in je leven zelf gaat solliciteren. Waar kan je op letten bij het lezen van die eerste, interessante vacatures?


1. Scan de vacature snel (20 seconden). Wat valt op? Schrijf het op in drie kernwoorden.

2. Is de vacature kort of lang? Staan er veel details? Of blijft de tekst wel erg algemeen?

3. Welke concrete taken lees je? Noteer ze voor jezelf op een lijstje.

4. Wat is het probleem van de organisatie? Welke uitdagingen noemen ze in de vacature?


Wat heb je aan deze 4 vragen?


1. Je weet wat je aanspreekt in de vacature (vraag 1). Klopt dat met wie jij bent?

2. Je schat in of je terecht komt in een organisatie die je straks laat zwemmen. Of dat er een gespreid bedje is met veel structuur (vraag 2). Wat vind jij prettig?

3. Ook kan je een beeld vormen van hoe jouw werkdagen er van dag tot dag uit gaan zien (vraag 3). Zie jij het zitten deze taken elke dag uit te voeren?

4. Jij weet nu hoe je een motivatie schrijft waarin jij jezelf presenteert als de oplossing voor hun probleem. In plaats van de 100ste kandidaat die “op zoek is naar een nieuwe uitdaging”.


Veel succes!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Meer werkplezier!

Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is het belangrijk om dat zo te houden. Als je nee zegt, is het zinvol om na te gaan waar dat aan ligt e

Tip: Las een pieker-over-je-werk dag in 

Voel jij je al een tijd onrustig? Je zult niet de eerste zijn die geen energie meer haalt uit het werk. En aan het aftellen is tot zijn of haar vrije dagen om zichzelf dan voor te nemen dan ECHT goed

Comments


bottom of page