top of page
  • Foto van schrijverCorinne

Waarom zelf een loopbaantest doen weinig zin heeft ...


Heb jij net een gratis loopbaantest online gedaan? Ben je er wijzer van geworden? Zelf een loopbaantest doen heeft weinig zin als je het niet interpreteert en ontdekt hoe je het kan toepassen samen met een professionele loopbaancoach.


In loopbaancoaching maak ik gebruik van verschillende loopbaantesten en opdrachten. Dit ondersteunt je proces naar het vinden van werk dat past bij jou.


Wat is de meerwaarde?

Wat is de meerwaarde van een loopbaantest doen onder begeleiding van een loopbaancoach? In eerste plaats zijn de testen waar ik gebruik van maak toegespitst op carrières. Ze zijn gemaakt om je verder te helpen in je werk. In een loopbaancoachtraject kies ik heel bewust voor bepaalde testen omdat ze passen bij jou en jouw specifieke proces. Het is geen random test. Ook is het van toegevoegde waarde om de uitslag van de testen te bespreken met een loopbaancoach. De resultaten gaan pas voor je werken als je ze op een juiste manier weet te interpreteren. Als loopbaancoach ben ik gespecialiseerd hierin en ondersteun jou dus bij het vertalen van de testen naar de praktijk. Zodat de test niet alleen een “grappig resultaatje” is maar ook echt iets wat je handvatten geeft om verder te komen. Dat maakt een loopbaantest doen met Bubblywork van meerwaarde.


Van welke testen maak ik gebruik?

Er zijn ontzettend veel testen. De meeste ken ik, maar er zijn er 3 die zoveel waarde hebben dat ik ze veel inzet. Dit zijn de loopbaanankertest, kernwaardentest en het talentenspel.


1. Loopbaanankertest

Er zijn 8 loopbaanankers. Een loopbaananker is een drijfveer. Het heet een loopbaananker omdat wanneer je terug zou kijken op je carrière wanneer je gepensioneerd bent je zult zien dat in de banen waar je gelukkig bent er telkens dezelfde drijfveren terugkomen. Weten wat jouw loopbaananker is helpt je dan ook om werk te vinden dat dicht bij jou hart ligt.


2. Kernwaardentest

Vraag jij je wel eens af waar je het voor doet? Om zingeving te ervaren in je werk is het belangrijk jouw kernwaarden te kennen. Het is belangrijk dat deze waarden terugkomen in het werk wat jij doet en in de organisatie waar je voor werkt.


3. (kern)Talentenspel

Weet jij waar je goed in bent? Wat je talenten zijn? Talentenspellen zet ik in om spelenderwijs te ontdekken waar je goed bent. Een talentspel is niet alleen heel leuk om te doen maar helpt je ook om je zelfbeeld wat op te poetsen. Dit zijn de talenten die jou speciaal maken!


Deze 3 testen zijn onderdeel van eerste fase van een loopbaancoachtraject. Dat gaat over “Wie ben ik?”. Door te weten wat je loopbaanankers, waarden en talenten zijn leg je een fundament. Je weet waar je voor wilt staan (waarden), wat je goed kan (talenten) en wat werk voor jou op de lange termijn boeiend maakt (loopbaanankers). Dit is ontzettend helpend als je op zoek bent naar werk dat beter bij je past en waar je weer energie van krijgt.


Naast deze drie testen zet is soms ook in:

  • Inspiratiekaarten

  • Favorieten Blender

  • Ontdek je keuzestijl

  • Hart- / Hoofd Talenten

  • Wie ben jij op het schip?


Nieuwsgierig wa

En nog veel meer… Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat een loopbaantest onder begeleiding van mij als loopbaancoach voor je kan betekenen?


Neem contact op voor het maken van een 1e gratis afspraak. Na het horen van jouw verhaal kan ik een voorstel doen welke loopbaantesten en opdrachten jou kunnen helpen om werk te vinden wat bij je past en energie van krijgt.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Meer werkplezier!

Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is het belangrijk om dat zo te houden. Als je nee zegt, is het zinvol om na te gaan waar dat aan ligt e

Tip: Las een pieker-over-je-werk dag in 

Voel jij je al een tijd onrustig? Je zult niet de eerste zijn die geen energie meer haalt uit het werk. En aan het aftellen is tot zijn of haar vrije dagen om zichzelf dan voor te nemen dan ECHT goed

Comments


bottom of page